НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Політика
Україна
15.03.2022 7388

Кадирівці планували захопити дитбудинок на Київщині і взяти там заручників - МВС

МВС України проаналізувало відео, яке виклав в мережу лідер чеченських бойовиків Рамзан Кадиров, і дійшло висновку, що кадирівці планували взяти мешканців дитячого будинку на Київщині у заручники, а потім шантажувати Україну та весь світ.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, інформує пресслужба МВС у Телеграмі.

За словами Денисенка, є підозра, що бойовики Кадирова планували захопити дитячий будинок. У МВС уточнили, що на відео, яке опублікував лідер Чечні, він нібито в Україні.

«Я не маю повноважень коментувати, чи знаходиться Кадиров на території України, однак МВС проаналізувало відео, яке виклав в мережу лідер чеченських бойовиків. Дійшли висновку, що кадирівці планували захопити мешканців дитячого будинку у заручники, а потім шантажувати Україну і весь світ. Саме в одному з дитячих будинків Київської області вони і знімали своє відео», - поінформував він.

Денисенко зазначив, що, на щастя, дітей з цього дитбудинку раніше евакуювали.

На думку радника очільника МВС України, мета відео Кадирова – показати, що він воює разом зі своїми бойовиками, щоб відбілити репутацію його підрозділів, яких використовують лише як загороджувальні загони.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кадирівці планували захопити дитбудинок на Київщині і взяти там заручників - МВС 5.00 5 3
Політика / Україна
15.03.2022 7388
Еще материалы раздела «Україна»