<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Політика
Росія
15.03.2022 583

Лукашенко заявив про нібито спробу ракетного обстрілу Білорусі з боку України

Лідер правлячого режиму Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито Україна кілька днів тому обстріляла Білорусь. За його словами, ракету вдалося перехопити і знищити.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу адміністрації Лукашенка.

Він заявив, що ракету "Точка-У", яку нібито запустили з території України, перехопили білоруські і російські війська над Прип'яттю.

"Я вас попереджав, що нас будуть штовхати в цю операцію, в цю війну (в Україні. - ред.). Нас намагатимуться туди втягнути. Свідченням тому є буквально два дні тому вночі пуск черговий на територію нашої Білорусі - удар по нашій території - ракетою "Точка-У", яку ми успішно з росіянами перехопили і знищили над Прип'яттю. Десь там біля річки валяється. Кому цікаво, хто ближче, сходіть, подивіться. Це не закрито. Це не фейк - те, що я вам кажу. Просто ми про це не говорили. Нам треба було розібратися, що там відбувається", - заявив політик.

При цьому Лукашенко додав, що Білорусь нібито намагаються втягнути у війну з Україною. Однак, за його словами, Білорусь "поки терпить".

"Але навіщо це робиться? Для того, щоб нас порушити, і щоб ми почали відповідати. Але ми не такі простачки. Ми якщо відповімо, то відповімо пристойно вже. Що відчують всі. Поки терпимо", - зазначив Лукашенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко заявив про нібито спробу ракетного обстрілу Білорусі з боку України 5.00 5 1
Політика / Росія
15.03.2022 583
Еще материалы раздела «Росія»