<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
16.03.2022 8455

У бік Одеси йдуть 14 кораблів Росії. У тому числі десантні, - Naval News

У Чорному морі в бік Одеси рухається три групи військових кораблів. У трьох групах - 14 кораблів, у тому числі й десантні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Naval News.

Як повідомляє видання, на супутникових знімках видно кораблі ВМФ РФ, які наближаються до українського узбережжя. Станом на 11:41 за місцевим часом було помічено як мінімум 14 кораблів.

Незалежний оборонний аналітик Деміен Саймон допоміг визначити, що це за кораблі. За попереднім аналізом, кораблі поділені на 3 групи. Дві складаються з бойових, а в одній – десантні кораблі. Десантні кораблі швидше за все рухаються з Криму.

Північну групу очолює буксир або тральщик – судна з побудови корми. За ним два десантні кораблі Ропуча і ще один на буксирі.

У другій групі бойові кораблі меншого розміру. Можливо, це ракетні корвети.

У Південній групі йде крейсер "Москва" класу "Слава". Далі йдуть два десантні кораблі класу "Алігатор" і десантний корабель класу "Іван Грен" або "Петро Моргунов". Також є ще бойовий корабель меншого розміру, ракетний корвет класу "Буян-М".

Оценка материала:

3.67 / 3
У бік Одеси йдуть 14 кораблів Росії. У тому числі десантні, - Naval News 3.67 5 3
Політика / Україна
16.03.2022 8455
Еще материалы раздела «Україна»