НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.03.2022 666

Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем

Завершилося обʼєднання української та європейської енергосистем. Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу".

Про це у Twitter повідомив президент Володимир Зеленський.

"Тепер наша електроенергія тече в ЄС, а європейська – в Україні", – зазначив президент.

Він подякував членам Євросоюзу та особисто президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та єврокомісарці з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль додав у Telegram, що українська енергетична система сьогодні синхронізувалася з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E.

"Це і є той самий «енергетичний безвіз» із Європейським Союзом, над яким ми працювали не один рік. У день початку війни з Росією ми остаточно від’єдналися від енергетичної системи країни-агресора та Білорусі", – повідомив він.

Тепер Україна зможе отримувати електроенергією та зберегти енергосистему навіть у разі подальших пошкоджень агресором нашої енергетичної інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.03.2022 666
Еще материалы раздела «Економіка»