<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в історії: шокувальні деталі справи американського злочинця Трампа  У Зеленського підтвердили дозвіл бити по території РФ американською зброєю  Дощ, місцями гроза та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 2 червня  Нестійка погода: українцям дали прогноз на початок літа  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травня  Не паркуйся де попало: який розмір штрафів за порушення правилвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.03.2022 864

МВФ попередив про ризики для країн, що розвиваються після підвищення ставки ФРС

Федеральна резервна система США діє "належним чином", посилюючи грошово-кредитну політику і сигналізуючи про більш високу ставку в майбутньому. Але зміна політики несе ризики для країн, що розвиваються, залежних від доларового фінансування, заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Виступаючи на прес-конференції МВФ на наступний день після того, як ФРС вперше з 2018 року підвищила процентні ставки на чверть процентного пункту, Райс заявив, що країнам буде важче оцінити вплив рішення ФРС на політику через сильно відрізняються постпандемічних економічних обставини і наслідків війни Росії проти України.

За словами Райса, продовження надання чітких перспективних прогнозів, які пропорційно реагують на зміни в даних, допоможе зберегти інфляційні очікування. "Такий швидший темп нормалізації ФРС збільшує ризики, з якими стикаються інші країни, що залежать від доларового фінансування, особливо в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ попередив про ризики для країн, що розвиваються після підвищення ставки ФРС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.03.2022 864
Еще материалы раздела «Економіка»