<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
20.03.2022 966

США підтвердили використання росією гіперзвукових ракет проти України

Представники американської адміністрації підтвердили, що росія минулого тижня запустила по Україні гіперзвукові ракети, що стало першим відомим використанням такого виду наступального озброєння в бою.

Про це повідомляє в суботу CNN із посиланням на офіційних посадовців, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати мали можливість відстежувати запуски в режимі реального часу», – зауважили представники адміністрації.

У Вашингтоні вважають, що запуски гіперзвукових ракет могли мати на меті, по-перше, випробування цієї зброї, а, по-друге, надіслати Заходу сигнал про те, що росія має такі можливості.

Як повідомлялося, міноборони росії 19 березня заявило, що напередодні, у п’ятницю, вони використали гіперзвукові ракети «Кінжал» по військовому складу боєприпасів в Івано-Франківській області, знищивши споруду в українському селі Делятин. У Пентагоні підтвердили застосування таких озброєнь минулого тижня, водночас інформація про вчорашній ракетний удар перевіряється.

Гіперзвукова зброя рухається зі швидкістю до понад п’яти Махів, тобто уп’ятеро скоріше за швидкість звуку. Її важко виявити та уразити системами протиракетної оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
США підтвердили використання росією гіперзвукових ракет проти України 5.00 5 1
Політика / Україна
20.03.2022 966
Еще материалы раздела «Україна»