<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Росія
23.03.2022 715

У лютому росіяни забрали з банків рекордні 1,2 трильйона рублів

У лютому 2022 року обсяг коштів жителів росії в банках країни знизився на 3,5%, або 1,2 трильйона рублів, що є рекордним показником.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза з посиланням на огляд центробанку щодо розвитку банківського сектора росії.

Як зазначається у документі, найбільший відтік коштів із банківських рахунків припав на останній тиждень лютого, тобто після початку росією повномасштабної війни в Україні. «Однак підвищення 28 лютого ключової ставки до 20% і зростання ставок по депозитах, що послідувало, дозволили відновити приплив коштів на термінові рублеві банківські депозити і стабілізували попит населення на готівку», — йдеться в огляді.

У регуляторі вважають, що підвищений попит росіян на готівку як у рублях, так і у валюті був викликаний «негативним інформаційним тлом в умовах санкцій щодо найбільших російських банків».

Уточнюється, що в абсолютному вираженні це найзначніший відтік вкладів, як мінімум, з 2008 року (найраніші доступні дані). У відносному вираженні заощадження росіян у банках скорочувалися сильніше лише у жовтні 2008 року, на піку світової фінансової кризи (тоді скорочення становило 6%, або 354 млрд руб.).

Як повідомлялося, президент росії володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Оценка материала:

5.00 / 2
У лютому росіяни забрали з банків рекордні 1,2 трильйона рублів 5.00 5 2
Політика / Росія
23.03.2022 715
Еще материалы раздела «Росія»