<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Європа
23.03.2022 1706

Польща та країни Балтії закликали ЄС заборонити вантажні перевезення в Росію та Білорусь

Литва, Латвія, Естонія та Польща закликали Євросоюз заборонити автомобільні вантажні перевезення в Росію і Білорусь та з них. Крім того, країни просять заблокувати можливість для білоруських кораблів заходити в порти ЄС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням прес-службу Міністерства транспорту та комунікацій Литви.

Спеціальне звернення міністри Польщі та країн Балтії вже направили до єврокомісара з транспорту Адіни Валеан та міністрів транспорту ЄС. У листі пропонується скасувати міжнародні дозволи на перевезення вантажів, надані Європейською конференцією міністрів транспорту, та припинити дію Конвенції про міжнародні перевезення вантажів.

"Оскільки Росія продовжує свою жорстоку війну проти України, а Європейська Рада вирішує розглянути подальшу відповідь Європи Росії та Білорусі, ми закликаємо до додаткових заходів у сфері автомобільного та морського транспорту. Заборона на російські та білоруські буксири та їх вхід у порти матиме найбільший ефект, якщо буде прийнято на рівні ЄС. Дії агресора Путіна повинні отримати тверду, згуртовану і жорстку відповідь з боку ЄС тут і зараз", - заявив міністр транспорту та комунікацій Литви Маріус Скуодіс.

Оценка материала:

3.67 / 3
Польща та країни Балтії закликали ЄС заборонити вантажні перевезення в Росію та Білорусь 3.67 5 3
Політика / Європа
23.03.2022 1706
Еще материалы раздела «Європа»