<
НОВИНИ ДНЯ: Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Чи будуть війська НАТО в Україні: хто із союзників "за", а хто – "проти" і що про це кажуть у Зеленського  Нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК: забирають хворих і працівників оборонних підприємстввсі новини дня
Політика
Росія
24.03.2022 1748

В рф звільнили сотні поліцейських за лайк чи репост проєктів Навального – ВВС

У росії за останні місяці сотні співробітників МВС було звільнено за підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на джерела у відомстві.

"З МВС (росії - ред.) продовжували під тиском зверху звільнятися поліцейські, які цікавилися проєктами опозиційного політика. З грудня такі звільнення відбуваються майже у всіх регіонах Росії. Основні "чорні списки" ФСБ складала в Москві на основі зламаної бази "Розумного голосування", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється також, що дехто зі звільнених поліцейських ставив лайки під матеріалами опозиціонера або репостив їх.

Видання поговорило з кількома співробітниками різних регіонів росії, яких змусили звільнитися за власним бажанням. Тим, хто не хотів робити цього, погрожували перевірками або передачею особових справ до СК.

Як випливає з публікації, співробітникам МВС не пояснюють причин звільнення, а списки, ймовірно, «спускають» з ФСБ.

Точних даних по всіх регіонах немає. Наприклад, у Волгограді, за даними ВВС, довелося піти 17 працівникам. В Ярославській області знехотя звільняються більш як 30 осіб, у Пермі - 22 співробітники, в Томській області - майже 30, по 5-15 осіб - у Калузькій, Воронезькій, Свердловській та Тюменській областях.

Про звільнення поліцейських за підтримку Навального у грудні 2021 року повідомляв закритий нині «Дождь». Телеканалу було відомо про 14 таких випадків.

Протягом 2021 року влада рф оголосила «екстремістськими організаціями» й заборонила «Фонд боротьби з корупцією» Олексія Навального та мережу його регіональних штабів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В рф звільнили сотні поліцейських за лайк чи репост проєктів Навального – ВВС 5.00 5 2
Політика / Росія
24.03.2022 1748
Еще материалы раздела «Росія»