<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2022 999

У Мелітополі російські солдати будують свою військову базу

У Мелітополі, який знаходиться у тимчасовій окупації, російські солдати будують свою військову базу, роблячи населення міста живим щитом.

Про це під час прямого ефіру заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє Укрінформ.

“Поруч з Мелітополем знаходиться наша військова база, аеродром, який має важливе значення. Саме туди прилетіли перші ракети з рф (24 лютого о 5:30 – ред.), щоб знищити наш аеродром. На сьогодні росіяни будують там свою військову базу, з якої також запускають ракети по всіх містах не лише Запорізької області, а й України в цілому. Звичайно, це особливо небезпечна точка розміщення, тому що знищуватимуться всі ракетні установки, які стрілятимуть по наших українських містах. Росіяни спеціально наражають на небезпеку мирне населення, роблячи їх заручниками і живим щитом у воєнний час”, - говорить Федоров.

Він висловив сподівання, що росіяни одумаються і не наражатимуть Мелітополь вкотре на небезпеку.

Крім того, Федоров заявив, що сьогодні росіяни затримали одного з керівників державних структур Мелітополя, прийшли з обшуками до батьків міських журналістів, а також у будинок до його батьків.

"Також вони прийшли з обшуками і в будинок моїх батьків, яких на сьогодні слава богу немає вдома, вони знаходяться у безпечному місці", - зазначив мер.

Як повідомляв Укрінформ, у середу стало відомо про викрадення батька відомої мелітопольської журналістки Світлани Залізецької. Загарбники заявили, що відпустять чоловіка, якщо вона приїде до них для "профілактичної бесіди".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Мелітополі російські солдати будують свою військову базу 5.00 5 2
Політика / Україна
23.03.2022 999
Еще материалы раздела «Україна»