<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Росія
24.03.2022 3005

Московський суд визнав плакат «Фашизм не пройде» дискредитацією армії рф

Суд у Москві оштрафував на 50 тисяч рублів активістку Ганну Кречетову за статтею про дискредитацію російської армії через плакат з написом "Фашизм не пройде".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Уточнюється, що Кречетова провела одиночний пікет з плакатом, "привертаючи увагу необмеженого кола осіб, а також засобів масової інформації та блогерів". «Зміст наочної агітації явно виражений негативним ставленням до збройних сил російської федерації», – йдеться у протоколі про адміністративне правопорушення.

Проєкт Радіо Свобода «Сибір.Реалії» повідомляє, що сьогодні в Тюмені був затриманий місцевий житель Юрій Рябцев, який вийшов на одиночний пікет до будівлі думи Тюменської області з плакатом "Я за мир". Його також звинуватили у дискредитації збройних сил Росії.

За повідомленнями ОВД-Инфо, за час антивоєнних протестів у російських містах було затримано понад 15 тисяч учасників акцій.

Як повідомлялося, на початку березня держдума росії ухвалила законопроєкт про адміністративну, а також кримінальну відповідальність за так звані фейки про дії російських збройних сил в Україні.

За повідомлення про діяльність армії, які суд визнає "завідомо неправдивими", загрожує штраф або до 3 років колонії. Якщо при цьому використовується службове становище, є корисливі мотиви або "штучно створюються докази", то термін позбавлення волі - від 5 до 10 років. Якщо ж фейки спричинять тяжкі наслідки – покарання становитиме до 15 років.

Передбачене й покарання "за заклики до перешкоджання використанню російських військ для захисту інтересів росії" або "за дискредитацію такого використання" – спочатку адміністративна відповідальність, а при повторенні – кримінальна, до 3 років колонії. Подібна відповідальність передбачена і за заклики до санкцій проти росії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Московський суд визнав плакат «Фашизм не пройде» дискредитацією армії рф 5.00 5 2
Політика / Росія
24.03.2022 3005
Еще материалы раздела «Росія»