<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
25.03.2022 769

Рада дозволила депутатам йти на контракт в ЗСУ та тероборону на період воєнного часу

Верховна Рада внесла зміни до низки законодавчих актів, які дозволять народним депутатам перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних сил України, Сил територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосував 347 народних обранців.

У пояснювальній записці до проєкт закону наголошується, що документом вносяться взаємоузгоджені зміни до Закону України «Про статус народного депутата України» та Регламенту Верховної Ради.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Кабінетові Міністрів доручено забезпечити введення в дію нормативно-правових актів, що випливають із цього закону, одночасно із набранням ним чинності.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада дозволила депутатам йти на контракт в ЗСУ та тероборону на період воєнного часу 5.00 5 1
Політика / Україна
25.03.2022 769
Еще материалы раздела «Україна»