<
НОВИНИ ДНЯ: Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
25.03.2022 509

Вивезеним до рф українцям «пропонують» роботу на Сахаліні – розвідка

Депортованим до російської федерації українцям пропонують працевлаштування на Сахаліні.

630_360_1648118641-947_25.03.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Росіяни проводять масові заходи з переміщення українських громадян з окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів рф. В якості кінцевого пункту призначення називають низку північних областей, зокрема Сахалін. Українцям «пропонують» офіційне працевлаштування через центри зайнятості. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд з російських регіонів протягом двох років», - ідеться у повідомленні.

За даними розвідки, на сьогодні підтверджено інформацію про створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької області. Туди масово доправляють цивільне населення, у якого вилучають документи.

З людьми «працюють» співробітники фсб рф. Їхня мета – пошук громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців. Далі людей переправляють до рф, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край.

Є беззаперечні свідчення нелюдського поводження з українцями, ненадання медичної допомоги. Відзначаються проблеми із забезпеченням харчуванням.

У ГУР МОУ нагадують, що примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права та черговим доказом поводження рф як держави-терориста.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав новий етап війни проти України. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників і завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вивезеним до рф українцям «пропонують» роботу на Сахаліні – розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
25.03.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»