НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.03.2022 712

Нафта дешевшає, оскільки США і союзники готові відкрити сховища

Ціни на нафту в п'ятницю, 25 березня, трохи знизилися, оскільки побоювання з приводу пропозиції ослабли, оскільки країни Європейського Союзу як і раніше розходяться в думках щодо введення нафтового ембарго щодо Росії. Водночас Сполучені Штати та їхні союзники розглядають можливість випуску більшої кількості нафти зі сховищ для охолодження ринків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,4%, до 118,57 доларів за барель після падіння на 2,1% на попередній сесії. Ф'ючерси на американську нафту марки WTI впали на 0,4% до 111,87 долара за барель, знизившись на 2,3% на попередній сесії.

Обидва контракти продемонстрували свій перший тижневий приріст за три тижні: Brent готується до 10 - відсоткового стрибка, а WTI-до 7-відсоткового зростання на тлі побоювань з приводу скорочення пропозиції, оскільки ЄС обговорював бойкот російської нафти протягом тижня.

Побоювання з приводу поставок також посилилися після того, як термінал Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) на Чорноморському узбережжі Росії припинив експорт в середу після того, як він був пошкоджений сильним штормом.

Казахстан заявив у четвер, що очікує, що КТК відновить відвантаження сирої нафти протягом місяця, але додав, що може перенаправити частину нафти на танкери на Каспійському морі і трубопроводи, що ведуть в російську Самару і в Китай.

Допомагаючи знизити ціни, Сполучені Штати і їх союзники обговорюють можливість подальшого скоординованого випуску нафти зі сховищ, заявила в четвер міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм.

Крім того, в п'ятницю Сполучені Штати повинні оголосити про угоду з постачання в Європу більшої кількості американського зрідженого природного газу (СПГ) в цьому і наступному році

Оценка материала:

5.00 / 1
Нафта дешевшає, оскільки США і союзники готові відкрити сховища 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.03.2022 712
Еще материалы раздела «Економіка»