<
НОВИНИ ДНЯ: У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасоквсі новини дня
Політика
Світ
25.03.2022 2695

Росія почала артилерійські навчання на Курилах

Російська армія почала артилерійські навчання на Курильських островах із залученням понад 3 000 військових. Також у навчаннях задіяні сотні одиниць техніки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс".

Повідомляється, що на навчаннях відпрацьовується відбиття висадки морського десанту і знищення авіації засобами ППО. Зокрема, проводяться стрільби з 152-мм самохідних артилерійських установок "Гіацинт-С" по цілях на дистанціях до декількох десятків кілометрів. На ближніх дистанціях працюють розрахунки мінометів "Сани".

Крім того, артилеристи відпрацьовують навички управління вогнем протитанкових ракетних комплексів (ПТКР). А підрозділи військ протиповітряної оборони (ППО) виконують комплекс заходів з виявлення, ідентифікації та знищення авіації.

Нагадаємо, раніше Японія приєдналася до антиросійських санкцій через війну проти України, у відповідь Росія вийшла з мирних переговорів і скасувала безвіз для японців на Курильських островах.

Зазначимо, Японія претендує на чотири південні острови Курильської гряди - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які були приєднані до СРСР за підсумками Другої світової війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія почала артилерійські навчання на Курилах 5.00 5 1
Політика / Світ
25.03.2022 2695
Еще материалы раздела «Світ»