<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Росія
26.03.2022 1036

Чубайс лише перший «пацюк», який зрозумів ситуацію — Огризко

Виїзд Анатолія Чубайса з РФ є лише початковим сигналом настроїв серед російських політичних еліт і їх розуміння ситуації, заявив у ефірі Радіо НВ ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Є така народна мудрість „У перемоги багато батьків, а поразка — сирота“. От я думаю, що така приказка сьогодні дуже добре ілюструє, що відбувається, як ви сказали, в „елітних колах Російської Федерації“. Ну я б не назвав їх елітними, я би назвав їх „елітними“, я би назвав їх злочинними, бо до еліти там, як до Місяця рачки», — сказав Огризко.

На його думку, російська еліта — суміш бандитів, імперіалістів та божевільних.

«Так от у цій суміші попри те, що там є багато справді неадекватних людей, є й ті, які розуміють до чого призведе ця абсолютно безглузда затія Путіна та його найближчого оточення. І пан Чубайс у цьому плані є першим „пацюком“, який вирішив показати всім, що треба робити. Але це далеко не все, що там відбувається всередині. Згадайте перші заяви мільярдерів Фрідмана, Авена і так далі, які вже в перші дні дали зрозуміти, що вони і далеко не будуть на боці Путіна», — додав ексміністр.

Він також звернув увагу на відсутність в ефірі пропагандистських російських ЗМІ міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника генштабу військ окупантів Валерія Герасимова, назвавши такую ситуацію — не випадковою.

«З цього можна робити дуже простий висновок. І економічна ця наближена „шайка“ біля Путіна і якась частина цих псевдо-інтелектуалів, але які розуміються на тому, що відбудеться і серед військових, а ми чуємо і про якісь можливі усунення у структурах ФСБ. Ну і згадайте ту ж саму Набіулліну, голову Центробанку РФ, яка намагалася втекти, але яку всіма можливими способами залишили і ще на цих „галерах“ на 5 наступних років і так далі. Тобто це все маленькі, невеличкі, але дуже такі серйозні сигнали того, що корабель пішов за тією самою нам добре відомою адресою», — резюмував дипломат.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чубайс лише перший «пацюк», який зрозумів ситуацію — Огризко 5.00 5 2
Політика / Росія
26.03.2022 1036
Еще материалы раздела «Росія»