<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
26.03.2022 1472

Северсталь стала першою компанією в РФ, яка допустила технічний дефолт

Северсталь – перша російська компанія, у якої збіг час для виплати боргу. Борг становив 1,8 млрд доларів.

Російська компанія Северсталь через санкції не змогла виплатити купон у розмірі 12,6 млн доларів за євробондами через замороження платежу банком Citibank. Компанія першою в країні ввійшла в стан технічного дефолту, пише Bloomberg. Пише Корреспондент.net.

У сталеплавильного заводу минув час для виплати відсотків за валютним боргом 23 березня. Компанія передала банку-кореспонденту Citigroup необхідну виплату заздалегідь, ал банк у зв'язку із запровадженням санкцій заблокував кошти.

"Citigroup попросила компанію отримати дозвіл від Управління контролю за іноземними активами США, перш ніж вона зможе переказати готівку", – повідомило видання та дало посилання на джерела в банку.

Генеральний директор компанії Олександр Шевельов назвав ситуацію надзвичайною.

"Ми продовжуємо консультації з партнерами і робимо все можливе, щоб власники облігацій отримували кошти відповідно до умов випуску облігацій. Я маю надію, що найближчим часом цю несправедливість буде усунуто і так права власників облігацій будуть дотримані", – заявив він.

Станом на 31 грудня 2021 року борг компанії Северсталь був 1,8 млрд доларів.

Компанія належить наближеному до президента РФ Володимиру Путіну олігарху Олексію Мордашову.

Оценка материала:

5.00 / 2
Северсталь стала першою компанією в РФ, яка допустила технічний дефолт 5.00 5 2
Політика / Росія
26.03.2022 1472
Еще материалы раздела «Росія»