<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Росія
26.03.2022 4649

Перший дефолт через вторгнення РФ до України. Северсталь Мордашова не змогла заплатити власникам її бондів

Северсталь стала першою російською компанією, яка не змогла вчасно заплатити відсотки за валютним боргом через війну РФ проти України. Citigroup заблокувала платіж. Існує ризик того, що кредитори оголосять дефолт.

Про це пише Bloomberg. Пише НВ. 

Сталеварна та гірничодобувна компанія, що володіє Череповецьким металургійним комбінатом, належить Олексію Мордашову. Незважаючи на наявність коштів, вона не змогла виплатити купон за доларовими облігаціями на суму $12,6 млн протягом п'ятиденного пільгового періоду, що закінчився у середу.

Северсталь заявила, що готова заплатити, але Citigroup, виступаючи як банк-кореспондент, заблокувала платіж. Citigroup попросила компанію отримати дозвіл від Управління контролю за іноземними активами (OFAC) США, перш ніж вона зможе перевести готівку, пояснило Bloomberg джерело. Ні компанія, ні її контролюючий акціонер не перебувають під санкціями США, проте ЄС та Великобританія ввели санкції проти Мордашова. У цих юрисдикціях санкції проти фізичних осіб зазвичай поширюються на всі компанії, якими вони володіють чи контролюють.

Двоє власників облігацій підтвердили в четвер, що їм не заплатили.

«Северсталь має два варіанти — отримати ліцензію OFAC на здійснення платежів, і тоді купони знову почнуть передаватися. Якщо це не вдасться, то формально буде дефолт, створення комітету кредиторів, наймання консультантів та спілкування з компанією, що реструктуризує. Але це довгий процес», - сказав Дмитро Дорофєєв, який управляє портфелем компанії Альфа-Капітал Активи.

Оценка материала:

5.00 / 3
Перший дефолт через вторгнення РФ до України. Северсталь Мордашова не змогла заплатити власникам її бондів 5.00 5 3
Політика / Росія
26.03.2022 4649
Еще материалы раздела «Росія»