НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Європа
27.03.2022 3618

«Хитрий колгоспник». Лукашенко відвертає увагу Путіна, щоб Білорусь не вступила у війну — Клімкін

Диктатор Олександр Лукашенко розуміє наслідки вступу Білорусі у війну, а тому намагається виграти час, щоб цього не сталося, переконаний колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Для Білорусі — це буде втрата її незалежності і державності. А для Лукашенка це 100% буде кінець. Білоруські війська ніколи не воювали. Що вони будуть робити на нашій території? Ми до можливого вступу Білорусі у війну добре підготувалися. Коли вони підуть вперед, на них чекає пекло, повна м’ясорубка», — зазначив Клімкін в ефірі Радіо НВ.

Усі білоруси знають, яким є баланс сил, тому вони займатимуться саботажем, продовжив дипломат, а Лукашенко — відтягуватиме момент ухвалення рішення.

«Лукашенко зараз буде гратися і намагатися вистрибнути. То він нас (українських дипломатів — ред.) висилає, то поляків. У нього всі вороги. Він замінює такими акціями реальні дії. Можливо він, хитрий колгоспник, намагається виграти час і не вступати в війну, сподіваючись на якісь домовленості чи зміну динаміки», — додав Клімкін.

На думку ексміністра, Лукашенко не хоче вступати у війну, оскільки усвідомлює, що вона стане кінцем його диктаторства, але наслідки такого кроку мали б спрогнозувати і в Кремлі:

«І Путін має розуміти, що вступ Білорусі в війну означає її тотальну дестабілізацію. І це означає з великою ймовірністю, що Білорусь все ж скоріше чи пізніше, але вистрибне зі сфери російського впливу. Хоча я думаю, що сьогодні Путін в умовах нестачі інформації може на це піти і жорстко пресувати Лукашенка».

Оценка материала:

5.00 / 2
«Хитрий колгоспник». Лукашенко відвертає увагу Путіна, щоб Білорусь не вступила у війну — Клімкін 5.00 5 2
Політика / Європа
27.03.2022 3618
Еще материалы раздела «Європа»