<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
28.03.2022 643

Ставлення українців до росіян погіршилося безповоротно - Зеленський

Ставлення до росіян погіршилося у всього населення України, і в цьому є безповоротність.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ставлення (до росіян – ред.) погіршилося у всього населення. Є безповоротність. Я вам скажу, і ви зараз, мабуть, зрозумієте. У 2014 році, коли все почалося, скажімо так, російськомовні райони України, або російськомовні сім'ї, якщо хочете, відчували надію, що зараз це закінчиться. Зараз це закінчиться. Багато всього сталося, нерозуміння, і довгі роки наростало, і так далі. Частина цих сімей – вони вірили, що ще можна все… Щось якось можна. Саме так, як я вам кажу. Ось так: щось якось, без конкретики - бо війна. І точним було розуміння, що щось якось потрібне», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що на початку свого президентства було розуміння, що треба зробити все, щоб зупинити війну, і треба боротися з пропагандою.

«Своїм прикладом треба показувати, що ти хочеш змінити: змінити країну, змінити відносини із сусідами, повернути все, так би мовити. У якомусь сенсі навіть повернути все назад. У якихось сенсах - до 2014 року. Знайти розуміння. Сісти за стіл переговорів», - сказав Президент.

Однак, за словами Зеленського, за цей місяць стався глобальний, історичний, культурний розкол, і це не просто війна, це набагато гірше.

Він підкреслив, що глибоке розчарування полягає у тому, що високий рівень населення підтримує росію в її діях з різних причин.

«Не можна не помічати повної війни протягом стількох років, так? Можна сказати: тиждень. Нам там розповідали одне, сталося інше. Розумієте? Це навіть не 11 вересня у Штатах, розумієте. Трагедія, яку всі побачили. Та ні. І не вибухи будинків у Москві, які ви пам'ятаєте, і так далі. Це ж не так. Це ж не один крок. Це вісім років, чорт забирай! Це ж довго. За вісім років люди починають закінчувати шкільну освіту; можна подорослішати, визначитися, вивчити предмет, стати професіоналом у якійсь сфері. Я просто пішов би у журналістику, пішов би у слідчі. Я би сам знайшов, я копав би — якщо я дійсно хочу зрозуміти, що з цим робити. Але якщо не хочу, то не хочу. Мені легше підтримувати чинний режим», - висловив Зеленський свою думку щодо того, що відбувається в Росії.

За його словами, саме ось це і є тим жахливим розчаруванням, яке сталося, і це розчарування, що перейшло в ненависть народів.

«Я не маю відповіді, як це можна повернути. У мене немає відповіді, чи це повернеться взагалі коли-небудь. Я не пророк», – додав Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ставлення українців до росіян погіршилося безповоротно - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
28.03.2022 643
Еще материалы раздела «Україна»