<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
28.03.2022 705

Азербайджан звинуватив Росію у брехні. І знову нагадав, що жодного "Нагірного Карабаху" немає

Міноборони Азербайджану спростувало заяву Міноборони російського режиму про те, що азербайджанські війська нібито відвели свої підрозділи із району населеного пункту Фаррух. Також Азербайджан знову нагадав РФ, що жодного "Нагірного Карабаху" немає, і закликав не використовувати цей термін.

У заяві сказано, що Міноборони Азербайджану шкодує, що пункти, відображені у заяві Міноборони РФ від 27 березня 2022 року, не відповідають дійсності. Пише liga.net.

"Позиції азербайджанської армії в селі Фаррух, що входить до суверенної території нашої країни, і в прилеглих до нього гірських районах, не зазнали змін", – заявили в Баку.

У відомстві наголосили, що інформація про виведення частин азербайджанської армії з цих позицій є неправдивою, і армія повністю контролює оперативну ситуацію. Також відомство спростувало заяву РФ, що режим припинення вогню буцімто був порушений Азербайджаном.

"Хочемо ще раз нагадати, що на території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Використання терміну "Нагірний Карабах" у заявах Міноборони Росії від 26 та 27 березня є неповагою до визнаної та прийнятої міжнародною спільнотою, зокрема Російською Федерацією, територіальною цілісністю Азербайджанської Республіки", – додали в Міноборони Азербайджану.

У Баку також додали, що правильна назва згадуваного у заяві села – Фаррух, а не Фурух, як кажуть у РФ.

24 березня Вірменія заявила, що азербайджанські війська нібито пішли у наступ у Нагірному Карабасі. У Міністерстві оборони Азербайджану це заперечували.

26 березня Міноборони РФ заявило, що Азербайджан нібито порушив тристоронні домовленості щодо Карабаху і закликало його відвести війська "у вихідне положення". Міноборони Азербайджану відреагувало.

Оценка материала:

5.00 / 2
Азербайджан звинуватив Росію у брехні. І знову нагадав, що жодного "Нагірного Карабаху" немає 5.00 5 2
Політика / Світ
28.03.2022 705
Еще материалы раздела «Світ»