<
НОВИНИ ДНЯ: День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць рокувсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2022 656

Епіфаній заявив, що перейти до ПЦУ готові близько 100 громад

В Україні за останній час понад 50 громад перейшли до ПЦУ. При цьому ще близько 100 громад визначилися і знаходяться в процесі переходу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія в ефірі телемарафону.

"Поступово українці, які перебували в духовній омані досі, починають прозрівати. Громада за громадою, по всій Україні, в кожній області, не тільки на Заході, але і в Центрі, на Сході і на Півдні", - зазначив владика Епіфаній.

Він також додав, що кожен день ПЦУ повідомляють про те, що якась громада прийняла рішення про перехід до ПЦУ.

"Згідно із законодавством, кожна громада має право змінити свою юрисдикцію. Тому я закликаю надалі громади Московського патріархату приймати відповідні рішення, не мовчати, а долучатися до визнаної Православної церкви", - заявив митрополит.

Оценка материала:

5.00 / 2
Епіфаній заявив, що перейти до ПЦУ готові близько 100 громад 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2022 656
Еще материалы раздела «Україна»