<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2022 721

СБУ зафіксувала доказ воєнних злочинів Росії: "зрівняти з землею від сходу до заходу"

Росія вже 34-й день жорстоко руйнує міста України. До того ж країна-агресор порушує закони та звичаї війни. Також СБУ опублікувала черговий доказ того, що окупанти чинять геноцид українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

Зокрема, СБУ опублікувала аудіозапис між двома офіцерами російської армії. Один з них віддавав накази іншому повністю знищити три українських села разом з цивільними у Сумській області.

Зазначається, що злочини вчиняли офіцери окупаційної армії з позивними "Венец" і "Ратник". СБУ повідомляє, що "Венец" є командиром 4-ї танкової дивізії, полковник Журавльов Євген Миколайович. "Ратник" - його підлеглий, командир одного з підрозділів.

Під час розмови повідомляється, що вбивця "Венец" віддає наказ знищити українське село: "Відпрацювати треба по Скрягівці, зрівняти з землею від східного до західного боку".

А от інший своєю чергою скаржиться на опір ЗСУ і доповідає своєму командиру: "Зараз вгатив туди, звідки можуть бити. Там житлові квартали. Вони зараз образяться і будуть працювати".

Однак "Венец" наказав знищити ще два українських села.

Оценка материала:

5.00 / 1
СБУ зафіксувала доказ воєнних злочинів Росії: "зрівняти з землею від сходу до заходу" 5.00 5 1
Політика / Україна
29.03.2022 721
Еще материалы раздела «Україна»