<
НОВИНИ ДНЯ: В одному точно виграв: експерт назвав єдиний "здобуток" Путіна від поїздки до Китаю  До України йде похолодання: синоптик назвав точну дату  Погода у четвер допомагатиме енергетикам: свіжий прогноз на 23 травня  В Україні 23 травня - переважно без опадів, вдень прогріє до +28°  Де в Україні будуть дощі та грози: прогноз погоди на 22 травня  "Травень віщує бути результативним": експерт спрогнозував шалені втрати РФ, які вона не зможе відновити  Синоптик розповіла, на які "сюрпризи" погоди чекати 23 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2022 916

Захисник Зміїного, який послав російський корабель, повернувся додому

Прикордонник Роман Грибов, який є автором відомої фрази про російський військовий корабель, повернувся додому, у Черкаську область.

Про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Російський військовий корабль пішов за відомим напрямком, а автор цього гасла повернувся до рідного дому! Прикордонник Роман Грибов, повернувся з полону на рідну Черкащину. Він разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», - йдеться у дописі.

Зазначається, що Грибову також вручено відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

Як повідомлялося, фраза-відповідь українських військових з острова Зміїний російським загарбникам стала мемом і одним із символів боротьби українського народу з окупантами.

24 лютого МВС повідомили, що на острові Зміїний, імовірно, загинули 13 українських прикордонників.

28 лютого стало відомо, що захисники Зміїного - морські піхотинці та прикордонники - живі і перебувають в полоні.

24 березня відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф.

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам 27 березня сказав, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частина була взята в полон - їх обміняли на російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Захисник Зміїного, який послав російський корабель, повернувся додому 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2022 916
Еще материалы раздела «Україна»