<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
30.03.2022 731

Відмова від взаємної ескалації з кримського питання - ключ до завершення війни, - Подоляк

Сьогоднішні переговори у Стамбулі між Україною та Росією дозволили зафіксувати низку важливих позицій. За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, взаємна відмова від ескалації щодо кримського питання, є ключем до завершення війни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Подоляка.

Як відзначив Подоляк, договорів щодо гарантій безпеки передбачає отримання інструменту для захисту України та її суверенітету.

"Країнами-гарантами стають, скажімо так, провідні армії світу, у тому числі з ядерним компонентом, які беруть на себе конкретні юридичні зобов'язання – щодо втручання у будь-який конфлікт на території України, негайне постачання зброї", - додав радник голови ОП.

Водночас договір дозволить переглянути стару модель глобальної безпеки, яка сьогодні виявилась неефективною.

"Додатково Україна отримує гарантії обов'язкового входження до єдиного ринку Євросоюзу як повноцінного члена. Що надзвичайно важливо – і щодо фінансування об'ємних програм модернізація економіки, і щодо відмови від надмірних бюрократичних процедур на шляху входу до ЄС", - зауважив Подоляк.

За словами Подоляка, двосторонні переговори щодо кримської проблематики на 15 років, є революційною пропозицією, оскільки це означатиме повернення Криму до порядку денного.

"Крім того, дозволяє зберегти нинішні юридичні трактування Криму, оскільки для нас Крим, безумовно, є частиною України. Відмова від взаємної військової ескалації з кримського питання – ключ до спільного припинення війни", - відзначив Подоляк.

Оценка материала:

5.00 / 1
Відмова від взаємної ескалації з кримського питання - ключ до завершення війни, - Подоляк 5.00 5 1
Політика / Україна
30.03.2022 731
Еще материалы раздела «Україна»