<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Європа
30.03.2022 522

Білорусь ввела заборону на вивезення з країни рису, борошна і макаронів

Влада Білорусі тимчасово заборонила вивозити з країни деякі крупи, борошно і макарони. Таке обмеження вводиться строком на три місяці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі.

Згідно із затвердженою постановою, забороняється вивозити за межі країни рис, крупи і борошна грубого помелу з жита або ячменю, зерна оброблених злаків, макаронні вироби.

Пояснюється таке рішення заходами для недопущення дефіциту і для забезпечення продовольчої безпеки держави.

Зазначається, що тримісячна заборона не поширюватиметься:

  • на товари, що вивозяться в якості міжнародної гуманітарної допомоги на підставі рішень уряду,
  • на товари, що вивозяться як запаси,
  • на товари, що переміщуються в рамках міжнародних транзитних перевезень, які починаються і закінчуються поза митною територією Євразійського економічного союзу,
  • на товари, поміщені під митні процедури в державі-члені ЄАЕС і переміщувані по транзиту через територію Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Україна закликала ЄС посилити економічний тиск на РФ і Білорусь, і повністю заблокувати транспортне сполучення з країнами-агресорами та перевезення вантажів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білорусь ввела заборону на вивезення з країни рису, борошна і макаронів 5.00 5 2
Політика / Європа
30.03.2022 522
Еще материалы раздела «Європа»