<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.03.2022 617

ЄС готує нові санкції проти банківського сектору РФ

Європейський Союз на порозі запровадження нових санкцій проти фінансових установ Росії за вторгнення до України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

У новому пакеті заходів члени ЄС прагнуть посилити санкції. Наразі розглядають збільшення кількості банків під обмеженнями, розширення санкцій проти олігархів на коло родичів і посилення обмежень на використання росіянами криптовалют.

Європейські чиновники вивчають можливість удару по чотирьох банках, які були відключені від системи SWIFT, зокрема, ВТБ. Активи цієї фінустанови були заморожені США та Великою Британією, але ЄС нових санкцій проти ВТБ не запроваджував.

Щодо інших представників топ-3 найбільших банків Росії, то наразі планів піддати санкціям "Газпромбанк" і "Сбербанк" немає. Через ці фінустанови європейські фірми здійснюють платежі за енергоносії з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС готує нові санкції проти банківського сектору РФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.03.2022 617
Еще материалы раздела «Економіка»