<
НОВИНИ ДНЯ: В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"всі новини дня
Політика
Україна
30.03.2022 633

Росія продовжує зосереджувати свої війська в білорусі – Міноборони

Росія й надалі зосереджує свої терористичні війська на території білорусі, однак наразі не спостерігається наявність ударного угруповання із залученням збройних сил білорусі для наступу на Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, коментуючи питання щодо скупчення близько 100 гелікоптерів та іншої російської техніки в районі Бреста для подальшого наступу на Україну.

«Ми постійно слідкуємо за ситуацією, в тому числі у нас є інформація про те, що росія продовжує зосереджувати свої війська, озброєння, військову техніку на території республіки білорусь. За однією з наших версій росія може продовжити перекидати на територію України свої підрозділи. Станом на зараз, як ви знаєте, на превеликий жаль, територія республіки білорусь використовується російською армією як плацдарм для наступу на Україну. З республіки білорусь здійснюються ракетні удари по території України, по наших містах, мирних населених пунктах», - заявив Мотузяник.

Він запевнив, що вище військове керівництво України уважно стежить за ситуацією в білорусі.

«Станом на зараз, ми не спостерігаємо ударного угруповання із залученням збройних сил білорусі для наступу на Україну, але повторюсь – питання залучення білоруських військ до війни в Україні усе ще зберігається. Така ймовірність повністю нами не відкидається», - зауважив речник.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 березня, біля українського кордону перебувало близько чотирьох батальйонних тактичних груп збройних сил білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія продовжує зосереджувати свої війська в білорусі – Міноборони 5.00 5 1
Політика / Україна
30.03.2022 633
Еще материалы раздела «Україна»