<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
31.03.2022 640

Зеленський має найвищий рейтинг довіри в США, вищий, ніж у Байдена – опитування

Близько семи з десяти американців (72%) значною чи певною мірою довіряють президенту України Володимиру Зеленському. Цей показник вищий, ніж у будь-якого іншого міжнародного лідера, а також вищий, ніж у президента США Джо Байдена.

Такими є результати соцопитування, проведеного Pew Research Center. Пише liga.net.

Зеленському "певною мірою" довіряють 39% опитаних американців, 33% довіряють "значно".

Для порівняння, президенту Франції Еманюелю Макрону всього довіряють 55% респондентів, канцлеру Німеччини Олафу Шольцу — 53%, Байдену — 48%. За президентом США слідує лідер Китаю Сі Цзіньпін із рейтингом 15%. Російському диктатору Володимиру Путіну довіряють лише 6% американців.

Згідно з опитуванням, літні американці набагато більше впевнені в лідерських здібностях Зеленського, ніж молоде покоління. Майже половина американців віком 65 років і старше значно довіряють Зеленському, серед громадян США, молодших за 30 років, підтримка українського президента становить 28%. Американці з вищим рівнем освіти, особливо з науковим ступенем, також схильні довіряти Зеленському.

Демократи та ті, хто симпатизує Демократичній партії, частіше, ніж республіканці та прихильники республіканців, довіряють президенту України (80% проти 67%).

Опитування проведене 21-27 березня. У ньому взяв участь 3581 дорослий американець.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський має найвищий рейтинг довіри в США, вищий, ніж у Байдена – опитування 5.00 5 2
Політика / Світ
31.03.2022 640
Еще материалы раздела «Світ»