НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
31.03.2022 737

Малюська розповів, чому для України важливі російські військовополонені

Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, чому багато російських військовополонених і їхнє якісне утримання потрібні для України.

У своєму Facebook Малюська озвучив декілька причин важливості полонених окупантів для українських інтересів.

"По-перше, це меседж для російських військових. Здаватися в полон - не страшно. Нічого мегакритичного після цього не трапиться. Будь ласка, складайте зброю, припиняйте воювати, приходьте сюди, ми вас візьмемо в полон", - повідомив міністр юстиції.

Він зазначив, що російська пропаганда поширює фейки про те, що "у полоні росіян чекає вкрай погане поводження, їх будуть катувати... Насправді ні. Нічого цього ми не робимо - навпаки, забезпечуємо нормальну умови утримання, передбачені міжнародними стандартами на Женевськими конвенціями".

Денис Малюська наголосив, що чимало військовополонених РФ є вкрай цінними не тільки обвинуваченими, а й свідками у кримінальних провадженнях, відкритих через злочини Росії.

"Нам потрібно притягти вище військово-політичне керівництво РФ до кримінальної відповідальності. І тут нам військовополонені стануть у нагоді. Вони розкажуть, хто їм віддавав накази, коли  і як вони їх виконували", - зауважив міністр.

Малюська наголосив: "Вони - варвари. Ми - не варвари. Ми воюємо відповідно до встановлених правил ведення бойових дій. ...Росіянам вигідно підривати нашу репутацію у світі з тим, щоб зменшити підтримку міжнародної спільноти. Їм це не вдасться. Ми відкриті. Ми показуємо, що утримуємо військовополонених належним чином".

Міністр юстиції зазначив, що російські військовополонені - "гарний об'єкт для обміну". Адже в полоні РФ перебуває чимало українців. "Чим більше військовополонених, чим вони важливіші для противника, тим нам краще", - підкреслив Малюська.

Очільник Мін'юсту нагадав, що Верховна Рада нещодавно ухвалила закон, який регулює питання військовополонених. Документ дасть змогу нарешті створити табір для утримання військовополонених, які нині розкидані по різних областях України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Малюська розповів, чому для України важливі російські військовополонені 5.00 5 1
Політика / Україна
31.03.2022 737
Еще материалы раздела «Україна»