<
НОВИНИ ДНЯ: Чому Путін робить заяви про переговори: пояснення генерала Бена Годжеса  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8-14 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°  Київ чекає на диво: що станеться після повернення головного хреста на Софійський собор  Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрози  До України йде аномальна спека: синоптик ошелешив погодою на наступний тиждень, 8-14 липнявсі новини дня
Політика
Україна
01.04.2022 522

Верещук пояснила, що Україна хоче від Червоного Хреста: інакше в ньому нема і сенсу

Міжнародний Комітет Червоного Хреста не виконує ряд своїх функцій і недостатньо активно реагує на війну і гуманітарні потреби в Україні, зазначає віце-прем'єр - міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Чиновник пояснила, яких дій наша країна очікує від організації.

Про це вона розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

"Міжнародний комітет Червоного Хреста пише у своїх звітах, що вже близько 500 тонн гуманітарної допомоги було розподілено між громадами. Але МКЧХ має той мандат і той статус, які не мають інші організації. Саме тому ми від них вимагаємо виконання саме тих функцій, на які уповноважені тільки вони", - наголошує Верещук.

Вона пояснила, що йдеться, зокрема, про створення гуманітарних коридорів, супровід і гарантії, що дотримання сторонами режиму припинення вогню буде повним і беззастережним.

"Цього не відбувається, ми лише сьогодні вночі (інтерв'ю записане 31 березня, – ред.) отримали лист, який надіслала РФ до Червоного Хреста, про те, що вони готові відкрити коридор та гарантувати режим припинення вогню", - розповіла віце-прем'єр.

Так, вони повинні організовувати та супроводжувати гуманітарні коридори, зазначає Верещук.

"Бо якщо цього немає, то нема і сенсу в Червоному Хресті. Я пояснюю їхнім представникам, що гуманітарну допомогу у вигляді їжі, води, памперсів та медикаментів можуть робити інші організації, і вони це роблять. В Україну на сьогодні приїхало вже понад 162 тисяч тонн гуманітарної допомоги", - сказала чиновник.

Ще однією ключовою вимогою до Червоного Хреста є питання полонених.

"Ми вимагаємо повного доступу до українських полонених на території РФ, тимчасово окупованого Криму та ОРДЛО. Жодного разу нам МКЧХ не підтвердив, що у них такий доступ був, що вони бачили і розмовляли із нашими полоненими. А ми готові хоч сьогодні, як буде бажання і спроможність Червоного Хреста, допустити їх до російських полонених", - заявила віце-прем'єр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верещук пояснила, що Україна хоче від Червоного Хреста: інакше в ньому нема і сенсу 5.00 5 1
Політика / Україна
01.04.2022 522
Еще материалы раздела «Україна»