<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.04.2022 543

Україна налагоджує нові шляхи експорту зерна через порти ЄС

Мінагрополітики з партнерами шукає альтернативні логістичні шляхи для відправки вантажів через європейські морські порти. Зараз через війну поставки здійснюються переважно залізницею через західний кордон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"На сьогодні створення альтернативної логістики для вивезення вітчизняної агропродукції є життєво важливим питанням для економіки нашої держави", - зазначив міністр Микола Сольський.

За його словами, найближчим часом будуть запропоновані рішення.

Нагадаємо, Україна у 2021 році зібрала рекордний урожай зернових, зернобобових та олійних культур - майже 110 млн тонн, зокрема зернових та зернобобових - понад 85 млн тонн, олійних - майже 25 млн тонн.

Потреба внутрішнього споживання зерна для України - 20 млн тонн у рік, олійних - близько 13 млн тонн.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що держава викупить зерно та інші запаси продовольства в обсягах річного споживання всією країною за кошти держбюджету. Це означає, що уряд України формує резерв, який гарантує українцям стабільний запас продуктів харчування.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна налагоджує нові шляхи експорту зерна через порти ЄС 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.04.2022 543
Еще материалы раздела «Економіка»