<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
03.04.2022 526

Папа Римський уперше розкритикував путіна за війну в Україні

Папа Римський Франциск під час дводенного візиту до Мальти вперше опосередковано розкритикував президента росії володимира путіна за вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Під час звернення до мальтійських високопосадовців понтифік згадав про «тінь війни», яка поширилась зі сходу Європи, «землі сходу сонця».

«Крижані вітри війни, яка приносить лише смерть, розруху та ненависть, змели багато життів та вплинули на нас усіх. І знову черговий можновладець, на жаль, захоплений анахронічними заявами про націоналістичні інтереси, провокує та розпалює конфлікти, у той час, як звичайні люди відчувають потребу будувати майбутнє, яке або буде спільним для всіх, або його не буде взагалі», – сказав Франциск.

Як повідомлялося, раніше Папа Римський висловився про можливість поїздки до Києва. Наприкінці березня Президент Володимир Зеленський запросив понтифіка відвідати Україну й висловив переконання, що такий візит вдасться організувати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Папа Римський уперше розкритикував путіна за війну в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
03.04.2022 526
Еще материалы раздела «Світ»