<
НОВИНИ ДНЯ: Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордіввсі новини дня
Політика
Росія
04.04.2022 1276

У Росії зростуть ціни на все: транспортні послуги стрімко дорожчають

Через санкції в Росії логістичні послуги вже подорожчали на 12%, до кінця року їхня вартість зросте на 32%. Це позначиться на цінах на всю продукцію, адже транспортні витрати є у будь-якого бізнесу, і вони закладаються в кінцеву вартість товару або послуги.

Подорожчання безпосередньо пов'язане з відходом з Росії брендів, які були потрібні для підтримки місцевого ринку перевезень, пише VC.ru. Зокрема, йдеться про автовиробників, виробників упаковки тощо. Пише OBOZREVATEL.

Лише за останній місяць витрати на запчастини зросли на 87%. До кінця року збільшення витрат на обслуговування техніки сягне 90%. Це пов'язано, зокрема, з призупиненням роботи сервісних контрактів з авторизованими центрами закордонних виробників Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Iveco, MAN, пише видання.

Тобто раніше перевізники могли оплачувати технічне обслуговування та ремонт за якимось абонементом, раз на сезон. Наразі такі послуги вже недоступні, оплачувати поломку при зверненні до сервісного центру потрібно одразу.

Собівартість транспортування подорожчала на 10-12%, а вартість обслуговування автомобілів – на 60%. Перевізники вже просять допомоги у держави.

Як повідомляв OBOZREVATEL, незважаючи на те, що санкції проти Росії вже діють, їх все ще замало. Як заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, для справді серйозного удару по російській економіці потрібно ввести ембарго на всі російські енергоресурси: або пряме або непряме – через закриття портів для російських товарів.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії зростуть ціни на все: транспортні послуги стрімко дорожчають 5.00 5 2
Політика / Росія
04.04.2022 1276
Еще материалы раздела «Росія»