<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна  Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2022 4715

"На нашу користь все вирішиться": Арестович анонсував результат війни за 2-3 тижні

Він також переконаний, що російські війська більше не повернуться на північ Київської області.

251ba3e268fa02cfee3141dbce673f1d_04.04.22

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Україну чекає дуже важка битва на сході, за Маріуполь. Проте результат війни вирішиться протягом 2-3 тижнів і, швидше за все, на користь України. Пише tsn.ua.

Про це Арестович розповів журналістам під час візиту до звільненого від окупантів Ірпеня Київської області 2 квітня, повідомляє "Суспільне".

"Маріуполь треба звільнити, ми не можемо його кинути. І певні дії ми застосовуємо вже. Якщо перша доля війни переважно вирішувалась кампанією на півночі, то зараз друга – на сході. В залежності від її вирішення буде і зрозуміло", – сказав радник голови ОП.

"Я думаю на нашу користь все вирішиться, у них немає резерву на те, щоб продовжувати активно цю фазу. На збір цих резервів – щонайменше 2-3 місяці. Санкції доб'ють економіку. Тобто зараз протягом 2-3 тижнів має бути вирішено. Я часто казав – 2-3 тижні, але це від початку другої фази. От зараз вона починається. Думаю, за три доби вони активно мають піти. І після цього 2 тижні вирішать все", – пояснив Арестович.

Він також висловив переконання, що російські війська не повернуться на північ Київської області.

"Бо щоб сюди повернутися, потрібно щонайменше створити таке саме угруповування, на що вони не здатні, у них немає мобілізаційного потенціалу. А до того ж з чисто військової точки зору, зараз вони переносять зусилля на схід, Маріуполь. Тобто вони через Росію повертаються, а через Бєлгород через Куп'янськ перезапускаються. Але в Бєлгороді з ними постійно щось трапляється", – зауважив радник голови президентського офісу.

Оценка материала:

5.00 / 3
"На нашу користь все вирішиться": Арестович анонсував результат війни за 2-3 тижні 5.00 5 3
Політика / Україна
04.04.2022 4715
Еще материалы раздела «Україна»