<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ  Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травнявсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2022 643

Загарбники могли вбити навіть за український прапор у квартирі - Зеленський

Навіть наявність у квартирі національної символіки України була приводом для російських загарбників вбити людину або погрожувати вбивством.

630_360_1547125892-835_05.04.22

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент наголосив:, якби українська армія не вистояла, а народ не піднявся на захист держави, російські війська зробили б на території всієї України те, що в Бучі.

Він заявив, що українській владі відомо про цілеспрямовані вбивства вчителів, вихователів на тимчасово захопленій території, про цілеспрямований терор проти усіх, кого загарбники розглядали як активістів, як людей, пов’язаних з армією.

"Навіть просто присутність у квартирі людини національної символіки України, державного прапора або герба вже була для окупантів приводом для того, щоб вбити цю людину або принаймні погрожувати вбивством", - додав Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Загарбники могли вбити навіть за український прапор у квартирі - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2022 643
Еще материалы раздела «Україна»