<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
05.04.2022 3128

ЗСУ вперше застосували трофейний "Сонцепік " проти окупантів

Збройні сили України вперше застосували трофейну важку вогнеметну систему "Сонцепік" проти окупантів. Установка працювала на Ізюмському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook спікера Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

"Ізюмський напрямок. Наші воїни вперше застосували ворожу потужну зброю-ТОС - 1А "Сонцепік" проти нього самого", - зазначив Братчук.

Він також уточнив, що для роботи установки є необхідний боєкомплект і заряджаюча машина.

Нагадаємо, в березні Росія визнала, що використовує в Україні систему "Сонцепік" з термобаричними боєголовками, які ще називають "вакуумними бомбами". Застосування цієї зброї заборонено навіть у військових цілях, якщо під удар можуть потрапити цивільні.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ вперше застосували трофейний "Сонцепік " проти окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
05.04.2022 3128
Еще материалы раздела «Україна»