<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
06.04.2022 788

Бійці легіону «Свобода росії» кажуть, що він створений для боротьби з режимом путіна

Легіон «Свобода росії» був створений для боротьби з путінським режимом, так стверджують учасники об'єднання.

630_360_1649172213-917_06.04.22

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу поінформував один із бійців легіону "Свобода росії".

Він уточнив, що, опинившись на території України, прийняв для себе рішення не вступати у бій із ЗСУ і здатися у полон.

«У полоні я дізнався про існування легіону «Свобода росії» і у подальшому вступив у нього. Легіон був створений для боротьби з путінським режимом. Пройшовши спецперевірку, я вступив все ж таки у ряди легіону, до нас приглядалися, нас перевіряли», - поінформував цей чоловік.

Він зазначив, що перевірки починалися з дрібних завдань, які потрібно було виконувати без зброї, після чого до них зростала довіра, завдання ставали вже більш складними і зі зброєю. За його словами, це були операції із затримання ворожих ДРГ у лісах різних сіл і міст.

«Знання, отримані в армії рф за строк моєї служби, я передав ЗСУ. Вся моя інформація у подальшому підтвердилася у реальних боях, з отриманням перемог над окупантськими групами», - поінформував цей громадянин.

Зі свого боку, другий боєць цього легіону уточнив, що до підрозділу входять діючі і відставні військові рф, і не тільки – приїжджають люди з різних країн, щоб боротися з путінським режимом.

Перший учасник брифінгу додав, що, за його інформацією, також у цей легіон уже входять і дехто з білорусів.

А третій учасник зазначив, що бажаючих вступити до цього легіону дуже багато. Також він розповів, як це зробити.

«Ви можете звернутися у будь-яке посольство іноземної держави, де є посольство України, або приїхати на територію України, звернутися до ЗСУ. Щодо вас проведуть спецперевірку, ви пройдете відбір. Звісно, не все так просто: ви маєте відповідати цьому фізично, своїми морально-діловими якостями, щоб вас прийняли у один з підрозділів, куди ви будете направлені», - поінформував третій учасник легіону.

Перший учасник легіону «Свобода росії» уточнив, що для вступу в це формування потрібно пройти перевірку на детекторі брехні, щоб встановити, що громадянин цього дійсно щиро хоче.

Відповідаючи на питання, чи можуть вони говорити про те, де вони воювали, коли вони перейшли у цей легіон тощо, учасники брифінгу зазначили, що не можуть з огляду на власну безпеку і безпеки своїх сімей і родичів.

«Справа у тому, що у нас залишилися сім’ї у рф, і виїхати звідти в них не виходить. Ми з огляду на конфіденційність не маємо сказати, які підрозділи, хто і де служив, бо переживаємо за свої родини і хочемо, щоб вони жили вільно після того, як ми скинемо цей режим (у росії - ред.)», - поінформували ці чоловіки.

Усі три учасники брифінгу звернулись до цивільних громадян і військовослужбовців рф і закликали їх вступайте у легіон.

«Разом будемо боротися з путінським режимом, і можливо, колись увійдемо у свою, вже вільну країну. Хочемо звернутися до громадян рф і не тільки – також до військовослужбовців, які продовжують вести бойові дії на території України, – (із закликом - ред.) одуматися і перейти на сторону легіону «Свобода росії», - заявили вони.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що серед військовополонених росіян є підозрювані у вчиненні воєнних злочинів на території України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бійці легіону «Свобода росії» кажуть, що він створений для боротьби з режимом путіна 5.00 5 1
Політика / Україна
06.04.2022 788
Еще материалы раздела «Україна»