<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
06.04.2022 1264

Визнані втрати Росії у війні проти України: кожен п'ятий був офіцером

Міністерство оборони Росії з початку війни проти України визнало загибель лише 1 351 військового. І, як виявилося, в цих втратах кожен п'ятий загиблий військовий був офіцером.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Російську службу BBC".

Як пише видання, на сьогодні в російських офіційних джерелах опубліковані імена не менше 1083 загиблих військових. Причому, як далося встановити BBC, 217 з 1083 встановлених загиблих були офіцерами від молодшого лейтенанта до генерала. Це 20% від числа всіх військовослужбовців у списку підтверджених втрат російської армії.

У той же час таке високе число офіцерів у втратах не означає, що кожен п'ятий загиблий на полі бою росіянин був офіцером. Як зазначив Самуель Кренні-Еванс з британського Королівського інституту досліджень в області оборони і безпеки, російська військова традиція передбачає, що тіла загиблих командирів відправляють додому в пріоритетному порядку.

"У минулих конфліктах російські військові приділяли більше уваги евакуації тіл загиблих офіцерів. А до нижчих за званням військових проявлялося менше уваги після смерті. Але при цьому офіцери дійсно складають кістяк російських збройних сил", - розповів експерт.

На сьогодні в списках визнаних втрат - 10 полковників, 20 підполковників, 31 майор І 155 молодших офіцерів. Україна заявляє про загибель семи російських генералів, але Росія підтвердила тільки смерть генерал-майора Андрія Суховецького.

Оценка материала:

5.00 / 2
Визнані втрати Росії у війні проти України: кожен п'ятий був офіцером 5.00 5 2
Політика / Росія
06.04.2022 1264
Еще материалы раздела «Росія»