<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2022 4121

Коли до Путіна прийде покарання: Арестович описав перебіг подій

Він запевнив, що скоєння воєнних злочинів російськими військами в Україні не могло відбуватися без наказу від Москви.

Радник голови Офісу Президента України Олексій Арестович переконаний, що президента Росії Володимира Путіна спіткає покарання, зокрема, за воєнні злочини в Україні. Пише ТСН. 

Про це Арестович сказав у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

"Безумовно, потрібен окремий суд спеціальний по злочинах в Україні, як колись – по колишній Югославії. А там уже дійде до видачі Путіна. Тому що за простою логікою, за простими логічними фактами, військові не змогли це скоїти (воєнні злочини – ред.) без команди з Москви вищої", – наголосив радник голови ОП.

Він пояснив, що такі воєнні злочини, які були скоєні в Україні, можливі у разі втрати військовими їхнього командування або ж у разі прямого наказу від центральної влади в Москві.

"Чому? Тому що такі злочини можливі лише у двох випадках. Перший – це коли збройні сили втратили управління і командири просто не керують підрозділами. Але всі ті, хто був у Бучі – це елітні підрозділи – дуже вправно і вдало відійшли, за всіма правилами військової науки. Значить, управління було збережено. А якщо управління не було збережено, ці злочини заохочувались командуванням. А ми ж знаємо, що таке централізована російська машина. Що командувач угруповання, генерал-лейтенант якийсь не міг віддати такий наказ, якби не було команди від Москви. Тобто на свій страх і ризик він би не зробив цього", – пояснив радник голови президентського офісу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Коли до Путіна прийде покарання: Арестович описав перебіг подій 5.00 5 3
Політика / Світ
07.04.2022 4121
Еще материалы раздела «Світ»