НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
06.04.2022 600

Екс-міністр оборони Естонії: Україні потрібно надати ППО дальнього радіусу дії

З урахуванням відкритого ландшафту східної частини України, надані Україні західні переносні зенітно-ракетні комплекси не дозволять забезпечити домінування в ході бойових дій, у тому числі в повітрі. Країни Заходу мають надати Україні важке озброєння, зокрема, системи ППО дальнього радіусу дії.

Sven_06.04.22

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту, екс-міністр оборони Естонії Свен Міксер.

«Військова підтримка України безперечно має бути суттєво збільшена. При тому, що має продовжуватися постачання протитанкових комплексів та різних типів переносних зенітно-ракетних комплексів, ми маємо надати Україні важке озброєння. Особливо з огляду на те, що бойові дії переважно зміщуються на Схід, де ландшафт набагато більш відкритий і бій не буде рівноцінним за наявності одних лише ПЗРК. Для забезпечення домінування в умовах відкритого простору я підтримую надання Україні систем протиповітряної оборони дальнього радіусу дії», - заявив екс-міністр оборони Естонії.

«У даному питанні робота ведеться за двома напрямками, країни, які готові передати і мають такі важкі озброєння, з якими вже працюють ЗСУ. Це на порядку денному», - підсумував депутат Європейського парламенту Свен Міксер.

Раніше бригадний генерал армії США Блейн Холт заявив, що замість створення безпольотної зони в класичному варіанті США повинні розглянути питання надання Україні сучасної зброї для протидії авіа та ракетним ударам, а також атакам з моря.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про домовленість щодо «конкретних кроків», які мають зменшити кількість російських ракет, що потрапляють до об'єктів в Україні, після переговорів з американською делегацією у Варшаві.

30 березня група сенаторів США обох партій закликали прискорити постачання летального та нелетального озброєння Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Екс-міністр оборони Естонії: Україні потрібно надати ППО дальнього радіусу дії 5.00 5 1
Політика / Європа
06.04.2022 600
Еще материалы раздела «Європа»