НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2022 763

Зеленський: У Маріуполі тисячі загиблих і поранених, рф боїться - що світ це побачить

Президент Володимир Зеленський заявив, що у Маріуполі тисячі загиблих і поранених мирних жителів, а російські загарбники, намагаючись приховати свої злочини, не пропускають у місто гуманітарну допомогу.

Про це він сказав у інтерв’ю турецькому телеканалу Habertürk, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна з головних причин, чому ми не можемо завезти гуманітарні вантажі у Маріуполь, - саме через те, що (росіяни – ред.) бояться, поки там усе не зачищено російськими військами, дуже всі бояться, що світ побачить, що там. Я думаю, що там трагедія, думаю, що там місце пекла. Я знаю, що там не десятки, а тисячі вбитих людей, і ми знаємо про тисячі поранених», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що кількість жертв і потерпілих щодня зростає.

Глава держави додав, що є дані про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців у Маріуполі, але немає інформації щодо цивільних.

«Але все одно вони (росіяни – ред.) не зможуть усе це заховати і всіх українців, які загинули, поховати. Це така кількість, це тисячі людей - це неможливо зробити. Думаю, ми все це обов’язково побачимо, коли зможемо зайти у наше українське місто», - сказав Президент.

Водночас він підкреслив, що розраховує на вдале проведення операції з порятунку поранених маріупольців морем на турецьких суднах.

Як повідомлялося, раніше уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що по Маріуполю лише за останню добу ворог здійснив 118 авіабомбардувань.

Туреччина висловила готовність надати судна для евакуації цивільного населення та поранених із Маріуполя, який від початку березня перебуває у блокаді.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський: У Маріуполі тисячі загиблих і поранених, рф боїться - що світ це побачить 5.00 5 1
Політика / Світ
07.04.2022 763
Еще материалы раздела «Світ»