<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2022 663

Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім

Запроваджені Заходом широкомасштабні санкції проти росії скоротять ВВП країни на 15% до кінця року, що відкине економіку на 15 років назад.

630_360_1537890419-4757_07.04.22

Про це йдется у заяві Білого дому щодо запровадження нових санкцій проти росії, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати та понад 30 союзників і партнерів в усьому світі запровадили найбільш ефективні, скоординовані й широкомасштабні за всю історію економічні обмеження. Експерти прогнозують, що цього року ВВП росії скоротиться до 15%, що просто знищить економічні досягнення рф за останні п’ятнадцять років", - йдеться у заяві.

При цьому зазначається, що інфляція в росії вже перевищила 15%, і прогнозується її зростання.

«Понад 600 компаній приватного сектора вже залишили російський ринок. Ланцюги постачання в росії серйозно порушені. Найімовініше, росія втратить свій статус великої економіки й продовжить тривале занурення в економічну, фінансову й технологічну ізоляцію»,- зазначається в повідомленні.

Водночас підкреслюється, що імпорт товарів і послуг в росію, торгівля якими потребує ліцензії з американського боку, впав на 99% у ціновому еквіваленті порівняно з минулим роком.

«Потужність цих обмежень з часом лише посилюватиметься, в той час як росія втрачає залишки запасних частин для літаків, танків, а також інші ресурси, необхідні для військової машини путіна», - наголосили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу уряд США оголосив нові санкції проти рф, які включають повне блокування найбільшої фінустанови росії Сбербанку, а також її найбільшого приватного банку – Альфа-Банку. Вводиться також заборона на всі нові інвестиції в рф, повне блокування щодо критично важливих державних підприємств росії та заборона на використання заморожених активів рф з метою оплати державних боргів. Індивідуальні санкції запроваджуються проти членів родини володимира путіна, сергія лаврова, проти експрезидента рф дмитра медведєва, прем’єр-міністра михайла мішустіна.

При цьому США та союзники обіцяють посилювати тиск на рф, доки вона не припинить збройної агресії проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім 5.00 5 2
Політика / Світ
07.04.2022 663
Еще материалы раздела «Світ»