<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.04.2022 1326

Білорусь через санкції повертатиме частину зовнішнього держборгу в національній валюті

Білорусь буде частково виплачувати державний борг в білоруських рублях. Таке рішення було прийнято через санкції, які ввели "недружні" країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу уряду Білорусі.

"Виконання своїх зобов'язань з погашення основного боргу і відсотків за зовнішніми державними позиками, залученими від МБРР, ЄБРР, СІБ, Республіка Білорусь буде здійснювати в білоруських рублях за офіційним курсом білоруського рубля до відповідної іноземної валюти на дату платежу", - йдеться в повідомленні.

В уряді уточнили, що це вимушений захід, оскільки після введення санкцій Білорусь обмежена в розрахунках із західними кредиторами в доларах і євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Білорусь через санкції повертатиме частину зовнішнього держборгу в національній валюті 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.04.2022 1326
Еще материалы раздела «Економіка»