<
НОВИНИ ДНЯ: Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означаєвсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2022 676

США заборонили експорт запчастин для літаків трьох авіакомпаній в Росії

Міністерство торгівлі США заборонило експорт запасних частин для літаків трьох російських авіакомпаній через порушення експортного контролю в рамках санкцій, введених після вторгнення в Україну. Заборона поширюється на" Аерофлот", Azur Air і Utair.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Повідомляється, що нові санкції слідують за оголошеними напередодні обмеженнями проти найбільших російських банків і дочок президента Росії Володимира Путіна.

Накази Міністерства торгівлі діють протягом півроку, але можуть бути продовжені. Вони фактично забороняють використання американських деталей для обслуговування літаків, а також виконання контрактів на технічне обслуговування літаків.

За словами помічник міністра торгівлі Метью Аксельрода, через нові санкції російські авіакомпанії скоро не зможуть виконувати польоти на міжнародному і внутрішньому ринках.

Нагадаємо, раніше США ввели повні блокуючі санкції проти "Сбербанку" і російського "Альфа-Банку".

Оценка материала:

5.00 / 1
США заборонили експорт запчастин для літаків трьох авіакомпаній в Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
07.04.2022 676
Еще материалы раздела «Світ»