<
НОВИНИ ДНЯ: "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Світ
07.04.2022 760

Росію виключили з Ради ООН з прав людини

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) проголосувала за відсторонення Росії від Ради з прав людини. Рішення підтримали дві третини країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Генасамблеї.

Генасамблея ООН відсторонила Росію від Ради з прав людини. У засіданні взяли участь представники 193 країн. За винятком проголосували 93 держави.

Рада ООН з прав людини – міжнародний правозахисний орган. Відповідає за дотримання та захист прав людини. Є допоміжним органом Генасамблеї.

Усунути Росію від Ради з прав людини закликали правозахисники з кількох країн, включаючи Україну, Польщу. Причина виключення – злочини, скоєні російськими військами на українській території.

Нагадаємо, напередодні голосування міністри закордонних справ країн "Великої сімки" підтримали виключення Росії з Ради ООН з прав людини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росію виключили з Ради ООН з прав людини 5.00 5 1
Політика / Світ
07.04.2022 760
Еще материалы раздела «Світ»