<
НОВИНИ ДНЯ: Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвервсі новини дня
Політика
Світ
08.04.2022 580

Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден

Президент США Джо Байден привітав ухвалення Генеральною Асамблеєю резолюції ООН про призупинення повноважень росії в Раді з прав людини ООН, заявивши що війна перетворила росію на міжнародного вигнанця.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію пресслужби Білого дому.

«Це значний крок міжнародного співтовариства, який ще раз демонструє, як війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця», - зазначив він.

Сполучені Штати тісно співпрацювали з союзниками та партнерами з всього світу, щоб досягти цього голосування, оскільки росія чинить нахабні та систематичні порушення прав людини, сказав Байден. Він підкреслив, що російські війська скоюють воєнні злочини в Україні.

«росії не місце в Раді з прав людини», - додав він.

Кадри з Бучі та інших районів України після виведення російських військ, жахають, наголосив президент, зазначивши, що «людей ґвалтують, катують, страчують, а в деяких випадках паплюжать їхні тіла». Він підкреслив, що «країни з усіх регіонів засуджують неспровоковану та жорстоку агресію росії проти України й підтримують хоробрий народ України в його боротьбі за свободу».

За його словами, США й надалі працюватимуть з «відповідальними країнами» по всьому світу, щоб зібрати докази для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини, посилити тиск на російську економіку та ізолювати росію на міжнародній арені».

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН на надзвичайному спеціальному засіданні в четвер ухвалила резолюцію про призупинення повноважень росії в Раді ООН з прав людини через війну в Україні. За це рішення проголосували 93 країни, проти - 24, утрималося 58. Після ухваленого рішення росія заявила, що виходить з РПЛ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війна путіна перетворила росію на міжнародного вигнанця - Байден 5.00 5 1
Політика / Світ
08.04.2022 580
Еще материалы раздела «Світ»