<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Європа
08.04.2022 1185

Радянський меморіал у Берліні розписали антиросійськими гаслами

Невідомі розписали об’єкти меморіалу радянським воїнам, які загинули в битві за Берлін у 1945 році, у Трептовпарку.

Про це повідомляє у Твіттері Presseservice, передає Укрінформ.

Декілька частин меморіального ансамблю були замащені фарбою та гаслами, в яких путіна прирівнюють до сталіна. Також невідомі намалювали символ «Z», який використовують російські збройні сили у війні в Україні, та свастику.

Графіті виявили працівники центральної охорони об’єктів поліції.

Як відомо, пам'ятник перебуває під охороною поліції. Меморіал вшановує пам’ять воїнів 15 республік колишнього радянського союзу, які віддали життя за визволення від фашизму в битві за Берлін у 1945 році.

Підставою для вандалізму є, очевидно, нічим не спровоковане вторгнення та війна, яку росія веде в Україні.

Як повідомлялося, кілька днів тому невідомі накрили велетенськими синьо-жовті прапорами України танки в іншому берлінському меморіалі радянським війнам - на вулиці 17 червня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Радянський меморіал у Берліні розписали антиросійськими гаслами 5.00 5 2
Політика / Європа
08.04.2022 1185
Еще материалы раздела «Європа»