НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФвсі новини дня
Політика
Україна
09.04.2022 553

Захоплене росіянами судно «Cапфір» повернули під контроль України

Захоплене росіянами рятувальне судно «Cапфір» повернулося під контроль України, нині воно в румунському порту Суліна.

630_360_1649434468-351_09.04.22

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

«Захоплене росіянами рятувальне судно «Cапфір» повернулося під контроль України. Сьогодні його доставили в румунський порт Суліна. Над поверненням «Сапфіра» працював особисто Президент України, вся команда Офісу, Міністерство інфраструктури та Міжнародна Морська Організація (IMO)», - зазначив Єрмак.

За його словами, всі 19 членів екіпажу були звільнені з російського полону ще 25 березня у рамках першого обміну полоненими.

Керівник ОПУ підкреслив, що рятувальне судно «Сапфір» є єдиним українським цивільним спеціалізованим судном, яке перебуває в постійній пошуково-рятувальній готовності та здатне виконувати завдання у відкритому морі.

«З моменту повномасштабного наступу російської федерації на Україну рятувальний буксир брав участь у рятувальних операціях на Чорному морі. Зокрема за участі «Сапфіра» була ліквідована пожежа на борту танкера «Millenial Spirit» (прапор Молдови), яка виникла в результаті ракетного обстрілу з боку росії», - додав Єрмак.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Загарбники військові обстріляли кілька цивільних суден та кілька захопили, зокрема й пошуково-рятувальне судно “Сапфір”, що виконувало гуманітарну місію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захоплене росіянами судно «Cапфір» повернули під контроль України 5.00 5 1
Політика / Україна
09.04.2022 553
Еще материалы раздела «Україна»