<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.04.2022 766

Україна приєдналась до європейського «елітного клубу» полярних досліджень

Національний антарктичний науковий центр приєднався до Європейської полярної ради, що відкриває нові можливості для вивчення Арктики та Антарктики.

630_360_1649431049-322_09.04.22

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки, передає Укрінформ.

«Приєднання НАНЦ – велика перемога. Можна навіть сказати, що ця подія є «першою ластівкою» членства України в ЄС, адже жодна країна-член ЄС із власною полярною програмою досліджень не може триматися осторонь колаборації в межах Ради», – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

За його словами, Європейська полярна рада – це європейський «елітний клуб» полярних досліджень. Таке членство відкриває нові можливості для вивчення Арктики та Антарктики, а також покращить інтеграцію української науки в європейський дослідницький простір.

Як повідомлялося, Національний антарктичний науковий центр – державна наукова установа МОН, яка організовує щорічні експедиції на українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» та забезпечує роботу станції, координує дослідження України в Антарктиці. Центр створений у 1993 р.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна приєдналась до європейського «елітного клубу» полярних досліджень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.04.2022 766
Еще материалы раздела «Суспільство»